Spring naar content

Actuele blogs

De advocaten van Boddaert Advocaten schrijven regelmatig artikelen over actuele juridische onderwerpen. Zo blijft u op de hoogte van recente ontwikkelingen. In de artikelen vindt u ook praktische tips voor u of uw onderneming terug. Hebt u een vraag naar aanleiding van een artikel? Bel, mail of WhatsApp ons dan gerust.

Blog
Lique van der Leer
07.10.2020

Herziening van het beslag- en executierecht

Voor het leggen van beslag gelden er binnenkort nieuwe regels. Schuldenaren worden zo beter beschermd.
Blog
Cihan Sesver
29.09.2020

Het concurrentiebeding: een oplossing in een krappe arbeidsmarkt?

In verschillende sectoren is er nog altijd sprake van een krappe arbeidsmarkt. Sommige werkgevers grijpen naar het concurrentiebeding om te proberen hun personeel binnenboord te houden. Is dat effectief?
Blog
Mona de Vries-Meijer
22.09.2020

Tijdelijke wet COVID-19 SZW en JenV

Eén van de tijdelijke maatregelen die de overheid vanwege de coronacrisis in voorbereiding heeft, is een tijdelijke wet die de faillissementsrechter de mogelijkheid geeft om een aanvraag van een faillissement aan te houden voor een periode van maximaal tw
Blog
Ed Klungers
15.09.2020

Hond bijt man en gier grijpt peuter

Als een hond een man bijt haalt dat meestal niet de media. Maar als een gier een peuter met zijn klauwen verwondt, zoals een paar weken geleden bij een vogelshow in Avifauna, gaat dat viral.
Blog
Axel de Groot
09.09.2020

Woningsluiting wegens drugs: Damoclesbeleid

Het staat regelmatig in de krant: “politie treft wietkwekerij aan in woning”. Dat brengt voor de bewoner behalve praktische ook grote juridische problemen met zich mee.
Blog
Iris Degenaar
01.09.2020

Veilig op de fiets: ‘gebruik je kop, zet een helm op!’

Door de corona-uitbraak maken meer mensen gebruik van de fiets. Helaas is daardoor ook het aantal ongevallen met e-bikes gestegen.
Blog
Lique van der Leer
18.08.2020

Wet Franchise per 1 januari 2021

Per 1 januari 2021 zal de Wet Franchise worden ingevoerd. Franchisegevers en franchisenemers zullen per 1 januari 2021 volledig moeten voldoen aan de Wet Franchise. Dit geldt niet alleen voor nieuwe, maar ook voor bestaande franchiseovereenkomsten.
Blog
Mona de Vries-Meijer
11.08.2020

Verkeersangst na een ongeval

Het gebeurt regelmatig dat een slachtoffer van een verkeersongeval problemen ondervindt als hij of zij zich weer in het verkeer moet begeven. Angst om een auto te besturen, bang om een tunnel in te rijden of niet meer op de fiets te durven rijden zij veel
Blog
Ed Klungers
28.07.2020

Sportongeval? Wat nu?

Je bent lekker aan het voetballen en een tegenstander komt er zo hard in dat je jouw been breekt.
Blog
Axel de Groot
21.07.2020

Nieuwe herstructurerings-mogelijkheid: onderhands akkoord (WHOA)

De huidige Faillissementswet, stammend uit 1893, biedt vaak te weinig mogelijkheden om (levensvatbare) bedrijven in moeilijkheden te kunnen redden. Gezocht wordt naar mogelijkheden om het reorganiserend vermogen van bedrijven te vergroten zodat zij meer k
Blog
Iris Degenaar
12.07.2020

Schadevergoeding voor de werkgever? Dat kan!

Uw werknemer belt u en vertelt dat hij door een ongeval ernstig letsel heeft opgelopen. Voorlopig kan hij niet komen werken.
Blog
Iris Degenaar
04.07.2020

Het beheer van de schadevergoeding van een minderjarig kind

In juni 2020 deed de rechtbank Overijssel een uitspraak in een zaak die tussen een vader en zijn dochter speelde.
« Eerste ‹ Vorige 1 2 3 4 5 Volgende › Laatste »