home
 

Axel de Groot

Axel de Groot is een van de partners van het kantoor en gespecialiseerd in faillissementsrecht/MKB-ondernemingsrecht en vastgoed-/huurrecht.

Bedrijven in moeilijkheden, faillissementen

"Ik word regelmatig door de rechtbank benoemd tot curator in faillissementen in uiteenlopende bedrijfstakken. Mede met en vanuit die expertise sta ik bedrijven bij die zelf in moeilijkheden verkeren (Bedrijven in moeilijkheden, BIM) of die met een faillissement van een debiteur of concurrent te maken krijgen, en ik begeleid bij bedrijfsovernames.  

Na mijn afstuderen in het Nederlands recht aan de Universiteit van Groningen werd ik in 1985 in Leeuwarden als advocaat beëdigd. In 1987 voegde ik mij in Alkmaar bij het advocatenkantoor Boddaert, de voorganger van het huidige kantoor.

Ik heb de postacademische specialisatieopleidingen Grotius-onroerend goed, VHA-huurrecht en Insolad-insolventierecht afgerond en ben lid van de Vereniging Bouwrechtadvocaten (www.ibr.nl), de Vereniging Huurrecht Advocaten (www.huurrechtadvocaten.nl), de Vereniging Incasso Advocaten(www.via-incasso.nl) en van Insolad (www.insolad.nl).

Binnen de Orde van Advocaten heb ik diverse functies bekleed, waaronder van 2000 tot 2003 die van Deken in het arrondissement Alkmaar. Momenteel ben ik (plv)lid van de Raad van Discipline in  het hofressort Amsterdam (www.raadvandiscipline.nl).

Daarnaast ben ik voorzitter van de Eigenarenvereniging Vastgoed Alkmaar (www.evalkmaar.nl), lid van Ondernemend Alkmaar (www.ondernemendalkmaar.nl) en secretaris van de Stichting Regionale Vastgoedrapportage (SVR) te Alkmaar. (www.svrapportage.nl).

Tevens ben ik auteur van Wolters Kluwer Smartnewz Insolventierecht."

De secretaresse van Axel de Groot is Marjolein Sitskoorn (072-5037252).

Axel de Groot is aangesloten bij:

Boddaert Advocaten