home
 

Axel de Groot

Axel de Groot is een van de partners van Boddaert Advocaten. Hij is gespecialiseerd in faillissementsrecht, MKB-ondernemingsrecht, vastgoedrecht en huurrecht. In 1985 is Axel de Groot beëdigd als advocaat na een studie Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Sinds 1987 werkt hij bij Boddaert Advocaten.

"Juridische kwesties waarmee ondernemers en bedrijven te maken krijgen boeien mij enorm. Bedrijven in moeilijkheden, faillissementen, bedrijfsovernames: er komt veel bij kijken en elke situatie is weer compleet anders. Standaardoplossingen bestaan niet! Je zoekt altijd naar de optimale oplossing voor een bedrijf in zwaar weer. Dat vraagt om een creatieve kijk - je wilt snappen welk belang het zwaarst weegt voor de ondernemer. Veel ervaring helpt daar wel bij.

De rechtbank benoemt mij regelmatig tot curator in faillissementen van bedrijven in allerlei bedrijfstakken. Ik sta als advocaat ook bedrijven bij die in moeilijkheden verkeren - vanuit onze sectie BIM - en ik help ondernemers die met een faillissement van een debiteur of concurrent te maken krijgen. Het is niet alleen maar problemen oplossen trouwens, ik begeleid ook bedrijfsovernames. Dan focus je samen met de ondernemer juist op de toekomstkansen van zo'n groeiend bedrijf en zet ik mijn juridische expertise in voor een optimale uitgangspositie voor het bedrijf."   

Aanvullende specialisatie-opleidingen

Grotius onroerend goed
VHA huurrecht
Insolad insolventierecht

Nevenfuncties & lidmaatschappen

deken in het arrondissement Alkmaar (2000 - 2003)
plaatsvervangend lid van Raad van Discipline in het hofressort Amsterdam
voorzitter van Alkmaars Bolwerk;
secretaris van de Stichting Regionale Vastgoedrapportage in Alkmaar;
auteur van Wolters Kluwer Smartnewz Insolventierecht
 

Rechtsgebiedenregister

Axel de Groot heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

 • Huurrecht
  • Bedrijfsruimte
  • Woonruimte
 • Insolventierecht
  • Faillissement
  • Surseance van betaling
 • Vastgoedrecht
  • Bouwrecht
  • Burenrecht
  • Erfdienstbaarheden

Deze registratie verplicht haar elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Contact

Wilt u een afspraak maken met Axel de Groot? Dan kunt u bellen naar 072 - 5037252. Marjolein Sitskoorn beheert zijn agenda.

Axel de Groot is aangesloten bij:

 

 

 

 

 

 

Boddaert Advocaten