home
 

Mona de Vries-Meijer

Mona de Vries-Meijer is een van de partners van Boddaert Advocaten. Ze is gespecialiseerd in ondernemingsrecht en letselschade. In 2007 is Mona de Vries-Meijer beëdigd als advocaat na een studie Nederlands recht aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Sinds 2012 werkt ze bij Boddaert Advocaten.

'Ik zet mijn ondernemerservaring in'

"In mijn ondernemingsrechtpraktijk sta ik ondernemers op verschillende manieren bij. Bijvoorbeeld door een fusie of overname te begeleiden, bij een geschil over een overeenkomst of door een incassoprocedure te voeren. Samen met de ondernemer zoek ik naar een optimale juridische oplossing voor het bedrijf.

Ik heb zelf een handelsorganisatie gehad van 1997 tot 2015. Daarom weet ik uit eigen ervaring wat er bij het runnen van een bedrijf komt kijken en waar een ondernemer tegenaan kan lopen. Die kennis gebruik ik in mijn juridische praktijk ook. Verder treed ik op als curator in faillissementen en help ik bedrijven die in financieel zwaar weer verkeren.

Letselschade is mijn andere juridische specialisatie. Ik help slachtoffers die door een bedrijfsongeval of een aanrijding letsel hebben opgelopen. Ook begeleid ik slachtoffers van medische fouten en sta ik slachtoffers van mishandeling bij."

Aanvullende specialisatie-opleidingen

Grotius specialisatieopleiding insolventierecht (2012)
Grotius specialisatieopleiding personenschade (2014)

Nevenfuncties & lidmaatschappen

lid van Insolad (specialisatievereniging voor insolventierecht);
lid van Vereniging voor Letselschade Advocaten;
lid van Vereniging Advocaten voor Slachtoffers Personenschade;
lid van Werkgroep Artsen Advocaten.

Rechtsgebiedenregister

Mona de Vries-Meijer heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  • Insolventierecht;
  • Letselschaderecht.

Deze registratie verplicht haar elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Contact

Wilt u een afspraak maken met Mona de Vries-Meijer? Dan kunt u bellen naar 072 - 5140062. Haar secretaresse is Margo Tang.

 

Boddaert Advocaten