home

Mr. A. de Groot

Axel de Groot is een van de partners van het kantoor en gespecialiseerd in faillissementsrecht/MKB-ondernemingsrecht en vastgoed-/huurrecht.

Bedrijven in moeilijkheden, faillissementen

Hij wordt regelmatig door de rechtbank benoemd tot curator in faillissementen in uiteenlopende bedrijfstakken. Mede met en vanuit die expertise staat hij bedrijven bij die zelf in moeilijkheden verkeren (Bedrijven in moeilijkheden, BIM) of die met een faillissement van een debiteur of concurrent te maken krijgen, en begeleidt hij bedrijfsovernames.  

Na zijn afstuderen in het Nederlands recht aan de Universiteit van Groningen werd hij in 1985 in Leeuwarden als advocaat beëdigd. In 1987 voegde hij zich in Alkmaar bij het advocatenkantoor Boddaert, de voorganger van het huidige kantoor.

Hij heeft de postacademische specialisatieopleidingen Grotius-onroerend goed, VHA-huurrecht en Insolad-insolventierecht afgerond en is lid van de Vereniging Bouwrechtadvocaten (www.ibr.nl), de Vereniging Huurrecht Advocaten (www.huurrechtadvocaten.nl), de Vereniging Incasso Advocaten(www.via-incasso.nl) en van Insolad (www.insolad.nl).

Axel de Groot bekleedde diverse functies binnen de Orde van Advocaten, waaronder van 2000 tot 2003 die van Deken in het arrondissement Alkmaar. Momenteel is hij (plv)lid van de Raad van Discipline in  het hofressort Amsterdam (www.raadvandiscipline.nl).

Daarnaast is hij lid van Ondernemend Alkmaar (www.ondernemendalkmaar.nl) en secretaris/penningmeester van de Stichting Regionale Vastgoedrapportage (SVR) te Alkmaar. (www.svrapportage.nl).

Tevens is hij auteur van Wolters Kluwer Smartnewz Insolventierecht.

Secretaresse van mr. A. de Groot is Marjolein Sitskoorn (072-5037252).

Mr. De Groot is aangesloten bij:

         
     
       
   

 

Boddaert Advocaten