home

Mr. drs. M.A.M. de Vries-Meijer

Mona de Vries-Meijer is een van de partners van het kantoor.
Zij staat ondernemers bij in haar ondernemingsrechtpraktijk. Dat kan zijn de begeleiding bij een fusie of overname, een geschil over een overeenkomst, of bijvoorbeeld het voeren van een incassoprocedure.

Door haar ervaring als ondernemer in een handelsorganisatie (1997-2015) weet Mona wat een ondernemer drijft en wat er bij het voeren van een onderneming komt kijken. Samen met de ondernemer zoekt zij de juridische oplossing die het beste is voor de onderneming.

Daarnaast treedt Mona op als curator in faillissementen en staat zij bedrijven in financieel zwaar weer bij.

Mona heeft in 2012 de Grotius specialisatieopleiding Insolventierecht afgerond en is lid van Insolad, de specialisatievereniging voor Insolventierecht.

Haar tweede specialisatiegebied is de letselschadepraktijk. In 2014 heeft zij de Grotius specialisatieopleiding Personenschade afgerond. Zij staat slachtoffers bij met letsel als gevolg van bijvoorbeeld een bedrijfsongeval of een aanrijding. Ook begeleidt zij slachtoffers van medische fouten en staat zij zowel in strafrechtelijke- als in civielrechtelijke procedures, slachtoffers van mishandeling bij.

Zij behandelt letselschadezaken ook op basis van gefinancierde rechtsbijstand en no cure no pay.

Mona is lid van de Vereniging voor Letselschade Advocaten (LSA) alsmede van de vereniging Advocaten voor Slachtoffers Personenschade (ASP).
Tevens is zij lid van de Werkgroep Artsen Advocaten (WAA).

In 1992 heeft Mona haar (vrij) doctoraal tandheelkunde behaald en in 1993 heeft zij de studie Nederlands recht afgerond, beide aan de Vrije Universiteit te Amsterdam.
Zij was eerder als juridisch adviseur werkzaam in het Medisch Centrum Alkmaar.
In 2007 is zij beëdigd als advocaat.

Secretaresse van mr. drs. M.A.M. de Vries-Meijer is Margo Tang, bereikbaar op tel. nr. 072-5140062.

 

 

Boddaert Advocaten