home
“Draka Polymer Films B.V.”

Voorlopige surseance van betaling Draka Polymer Films B.V.

Bij beschikking van de rechtbank Noord-Holland, locatie Alkmaar, van 5 februari 2019 is aan Draka Polymer Films B.V., gevestigd te Enkhuizen, voorlopige surseance van betaling verleend,  met benoeming van mevrouw mr.
K. van Dijk tot rechter-commissaris en aanstelling van de mrs. A.G. Moeijes van Tanger Advocaten te Velsen-Zuid, en A. de Groot van Boddaert Advocaten te Alkmaar tot bewindvoerders.

Daarbij is door de rechtbank tevens een afkoelingsperiode gelast. Dat betekent (samengevat) dat goederen alleen met toestemming van de rechter-commissaris kunnen worden opgeëist.

De directie heeft het  afketsen van de beoogde overname  surseance aangevraagd wegens de moeilijke financiele situatie, maar gelet op de beperking van het verlies over 2018 en de prognose voor 2019 goede kansen voor het voortbestaan van de onderneming gezien worden.

Draka Polymer Films B.V. is marktleider in Europa op het gebeid van PVC-film voor oa kantoorbenodigdheden en promotionele toepassingen. Er zijn 150 personeelsleden (fte) werkzaam. De omzet bedraagt € 30.000.000,00 en er is een schuldenlast van ruim € 5.000.000,00. Het bedrijf draait momenteel  onder toezicht van bewindvoerders door. Dit is mede mogelijk dankzij de medewerking van de huisbankier ABN AMRO.

De bewindvoerders onderzoeken samen met de directie de mogelijkheden om going concern tot een regeling met de crediteuren te komen. In de komende weken wordt daarover duidelijkheid verwacht. Zodra mogelijk zal via persberichten en op de website van Boddaert Advocaten (www.boddaertadvocaten.nl) nadere informatie worden verschaft.

Voor vragen kunt u zich via email wenden tot s.hossaini@tanger.nl of degroot@boddaertadvocaten.nl.

Crediteuren kunnen vorderingen online indienen  via:  https://faillissementen.boddaertadvocaten.nl/home-nl/

 

Boddaert Advocaten