//
home
“Winnaars hebben een plan”

Mediation bij arbeidsconflicten

Conflict op de werkvloer

Een conflict op de werkvloer levert veel stress op, kost tijd en geld. Procederen is kostbaar en leidt vaak niet tot het gewenst resultaat. Bovendien bestaat sinds juni 2015 de mogelijkheid van hoger beroep en cassatie in ontslagzaken. Daardoor kunnen ontslagzaken zich zelfs jarenlang voortslepen. 

Kies voor mediation

Steeds meer werkgevers kiezen ervoor een mediator in te schakelen bij een conflict met een werknemer. Een mediator zal bemiddelen tussen beide partijen. Men komt weer met elkaar in gesprek. Met behulp van de onpartijdige bemiddeling kunnen partijen tot een oplossing komen die voor beide acceptabel is. Mediation kost gemiddeld zo’n 6 uur per zaak. Daarmee biedt mediation een mogelijkheid om eerder, sneller en goedkoper een geschil onder controle te krijgen dan via een procedure.

Een mediator inschakelen is effectief

Zeker omdat de gang naar de rechter kostbaar is en vaak niet tot resultaat leidt, blijkt het inschakelen van een mediator zeer effectief.

Aangesloten bij Mediatorsfederatie

Ellen Copini is behalve deskundig advocaat ook mediator en aangesloten bij de MfN, geregistreerd mediator van de Mediatorsfederatie Nederland, NVVMA en MVNV (Nederlandse Vereniging van Mediation Advocaten

Neem vandaag nog contact op mr. Ellen Copini voor informatie over mediation bij arbeidsrecht 072-5744409.

 

Boddaert Advocaten