home
“Winnaars hebben een plan!”

Huurrecht

Huurrecht is een breed vakgebied waarbij het zeer vaak om maatwerk gaat. Bijvoorbeeld omdat het onroerend goed een specifieke bestemming heeft of omdat huurder en verhuurder specifieke afspraken hebben gemaakt. Tegelijkertijd gelden voor alle objecten algemene regels als het om gebreken, dringende reparaties en renovaties gaat. Ook het principe 'koop breekt geen huur' geldt altijd.

Advocaat Axel de Groot is specialist huurrecht bij Boddaert Advocaten. Hij treedt op bij geschillen tussen huurder en verhuurder, en stelt ook huurcontracten op. Daarnaast beoordeelt hij overeenkomsten of specifieke afspraken tussen partijen op hun juridische houdbaarheid.

Type pand

In het huurrecht onderscheiden we woonruimte, detailhandel/middenstandsbedrijfsruimte en overige bedrijfsruimte, zoals kantoren. Elk type ruimte heeft zijn eigen bijzondere bepalingen.

Zo gelden bij woonruimte specifieke regels voor huurprijs, onderhuur, medehuur en beëindiging van de huur. Bij een geschil over de huurprijs komt de Huurcommissie in beeld.

Voor detailhandel- of middenstandsbedrijfsruimte bestaan specifieke bepalingen voor onder meer contractduur, contractbeëindiging en vaststelling van de huurprijs. Ook telt het belang van de huurder vaak zwaar.

Voor kantoren en andere bedrijfsruimtes zijn weinig specifieke regels. In deze gevallen is het van belang om de afspraken in de huurovereenkomst vooraf juridisch te laten toetsen.

Meer info

In het submenu vindt u meer informatie over de verschillende onderwerpen binnen het huurrecht.

Meer weten? Bel ons op 072-57 444 09. Of klik op een van de links voor meer informatie over de andere rechtsgebieden waarin wij gespecialiseerd zijn.

 

Boddaert Advocaten