home
“Onze letselschade advocaten staan u graag bij”

Mishandeling en seksueel misbruik

Opzettelijk toegebracht letsel door mishandeling of een ander strafrechtelijk vergrijp geeft recht op schadevergoeding.

Geestelijk letsel

Slachtoffers van seksuele mishandeling hebben vaker geestelijk dan lichamelijk letsel. Ook dergelijk letsel komt voor vergoeding in aanmerking.

Wat als de dader de schade niet kan vergoeden

Meestal zal dan aangifte worden gedaan bij de politie en als de daders worden opgepakt zal het wellicht tot een strafproces komen. De dader is aansprakelijk voor de schade, maar hij heeft vaak onvoldoende geld om de schade ook daadwerkelijk te vergoeden. In dat geval zijn er vaak alternatieven zoals een uitkering van het Schadefonds Geweldsmisdrijven.

Ook kunnen slachtoffers een zogenaamde "voeging benadeelde partij in het strafproces" gebruiken om de vordering via de strafrechtelijke procedure, voldaan te krijgen.

Bij zwaar letsel bestaat recht op door de overheid gefinancierde rechtsbijstand. Het slachtoffer kan dan zonder kosten bijstand van een advocaat krijgen. Boddaert Advocaten staat ook slachtoffers van geweldsmisdrijven bij en werkt ook op basis van gefinancierde rechtsbijstand.

Vrijblijvend en kosteloos advies

Het loont altijd de moeite ons om vrijblijvend en kosteloos advies te vragen. U kunt voor nadere informatie ook de volgende websites raadplegen: www.slachtofferhulp.nl en www.schadefonds.nl.

Voor meer informatie over dit onderwerp belt u met een van onze advocaten op telefoonnummer 072-5744409.

 

Om een indruk te krijgen van een zitting bij de strafrechter waarbij de vordering van een benadeelde partij wordt behandeld, kunt u dit filmpje bekijken.

Boddaert Advocaten