home
“Onze letselschade advocaten staan u graag bij”

Rechtsbijstandverzekeringen

Het komt regelmatig voor dat men ons kantoor benadert met de vraag of een van onze advocaten hun letselschadezaak kan overnemen van de rechtsbijstandverzekering. Zij zijn dan niet tevreden over de wijze waarop hun rechtsbijstandverzekering de zaak behandelt. Vaak wordt als eerste gevraagd of de rechtsbijstandverzekering de kosten van de advocaat moet vergoeden.

Vergoeding van advocaatkosten door rechtsbijstandverzekering

In sommige gevallen moet een rechtsbijstandverzekeraar deze kosten inderdaad vergoeden. Niet zolang geleden heeft een Europese rechter beslist dat als er een procedure moet worden gevoerd de verzekerde zelf een advocaat mag kiezen en dat de rechtsbijstandverzekering die kosten dan moet vergoeden. Er zijn rechtsbijstandverzekeraars die dat nu inderdaad doen, maar er zijn ook verzekeraars die de polisvoorwaarden hebben aanpast in de hoop onder deze verplichting uit te kunnen komen.

Zonder tussenkomst van uw rechtsbijstandverzekeraar naar een advocaat

Meestal is het echter helemaal niet nodig om met de rechtsbijstandverzekering te overleggen over de vergoeding van de advocaatkosten. Als in uw letselschadezaak namelijk de aansprakelijkheid is erkend, moet de aansprakelijke partij immers de advocaatkosten vergoeden! U kunt dan dus zonder problemen overstappen naar een gespecialiseerde letselschade advocaat zonder dat dit u iets kost.

Neem vrijblijvend contact op met onze deskundige advocaten

Als u niet tevreden bent over de manier waarop uw rechtsbijstandverzekering uw zaak behandelt kunt u in ieder geval helemaal vrijblijvend aan een van onze gespecialiseerde letselschade advocaten vragen of het mogelijk is de behandeling van uw zaak over te nemen zonder dat u daarvoor kosten hoeft te betalen.

Ontevreden over rechtsbijstand-verzekeraar

Iedere rechtsbijstandverzekering heeft ook een klachtenreglement. Als u niet tevreden bent over de behandeling van uw zaak kunt u dit voorleggen aan een commissie. Als u het niet eens bent over het juridisch oordeel van de rechtsbijstandverzekering is het mogelijk om op haar kosten een second opinion te vragen bij een advocaat. Als u dan gelijk krijgt kunt u zelf een andere advocaat kiezen die de zaak dan op kosten van de rechtsbijstandverzekering gaat behandelen. Als u uw zaak wilt laten beoordelen of behandelen door een gespecialiseerde letselschade advocaat is het in ieder geval belangrijk dat u de algemene voorwaarden goed doorleest.

Overstappen zonder financiƫle risico's

Overigens is het ook zo dat u van een andere rechtsbijstandverlener kunt overstappen naar ons kantoor als u dat wenst en meestal zonder financiƫle risico's. Laat u vrijblijvend informeren door onze advocaten.

Voor meer informatie over dit onderwerp belt u met een van onze advocaten op telefoonnummer 072-5744409.

Boddaert Advocaten