home
“Een verkeersongeval heeft veel gevolgen
voor het slachtoffer en zijn omgeving.”

Verkeersaansprakelijkheid

Als u slachtoffer bent geworden van een verkeersongeval, bijvoorbeeld een auto ongeluk, kan uw leven in één klap veranderen. Thuis moet alles geregeld worden, op het werk ontstaan vaak problemen en ook kunnen er snel financiële problemen ontstaan als u geen of minder inkomen ontvangt. De wederpartij zal aansprakelijk moeten worden gesteld. Heeft u alleen blikschade opgelopen of slechts een zeer lichte verwonding, dan kunt u vaak de zaken zelf met de verzekeringsmaatschappij regelen. Als er sprake is van een grotere schade of letsel, is de hulp van een deskundige advocaat nodig.

Fietser of voetganger

Wanneer een fietser of voetganger slachtoffer is van een ongeval met een gemotoriseerde weggebruiker (auto/motor/scooter etc),  komt minstens de helft van de schade voor rekening van de gemotoriseerde. Dat is ook het geval als de fietser of voetganger zelf (volledig) schuld heeft aan het ongeval. Kinderen onder de 14 hebben recht op volledige schadevergoeding.

Wie betaalt de kosten van de advocaat

Onderdeel van de schade is de kosten van uw advocaat. Die komen voor rekening van de aansprakelijke  verzekeringsmaatschappij als de schade vergoed wordt. De hulp van een advocaat is voor het slachtoffer dan gratis. Als niet direct duidelijk is wie aansprakelijk is, zult u eerst zelf de advocaatkosten moeten betalen. Afhankelijk van uw inkomen is het mogelijk dat u in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand. In andere gevallen maken we een vaste prijsafspraak, of werken we no-cure-no pay. Onze advocaten kunnen u daarover meer vertellen.
Een eerste gesprek is kosteloos en vrijblijvend.

Zie ook: kosten

Voor meer informatie over dit onderwerp belt u met een van onze advocaten op telefoonnummer 072-5744409.

Boddaert Advocaten